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Provedor de dados:  PAB
País:  Brazil
Título:  Apparent digestibility of ingredients in diets for Salminus brasiliensis
Autores:  Braga,Luís Gustavo Tavares
Borghesi,Ricardo
Cyrino,José Eurico Possebon
Data:  2008-02-01
Ano:  2008
Palavras-chave:  Aquaculture
Biologic value
Digestible energy
Digestible protein
Nutritive value
Resumo:  The objective of this work was to determine the nutritional value of different protein sources for "dourado" (Salminus brasiliensis). Thirty juveniles per group (33.51±1.4 g) were hand fed on a reference diet (70%) added of tested ingredients (30%) and chromium oxide III (0.1%). Apparent digestibility coefficients of the gross energy (ADC GE), crude protein (ADC CP) and amino acids of the tested ingredients were evaluated. Corn gluten meal yielded the best results for ADC GE and ADC CP (95.7 and 96.9%, respectively) amongst plant ingredients. Spray-dried blood meal yielded the best values of ADC GE and ADC CP amongst animal ingredients (94.1 and 96.3%, respectively). Wheat bran yielded poorest ADCs coefficients (77 for ADC GE and 88.2% for ADC CP).
Tipo:  Info:eu-repo/semantics/article
Idioma:  Inglês
Identificador:  http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-204X2008000200017
Editor:  Embrapa Secretaria de Pesquisa e Desenvolvimento

Pesquisa Agropecuária Brasileira
Relação:  10.1590/S0100-204X2008000200017
Formato:  text/html
Fonte:  Pesquisa Agropecuária Brasileira v.43 n.2 2008
Direitos:  info:eu-repo/semantics/openAccess
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